Викладачі та студенти Факультету природничих наук зустрілися з Міністром екології та природних ресурсів України

19 березня 2019 року відбулася зустріч Міністра екології та природних ресурсів України Остапа Семерака зі студентами та викладачами Факультету природничих наук. Зустріч проходила в форматі відкритої лекції, на якій Міністр поспілкувався з аудиторією студентів про сучасні екологічні тренди, проблеми та виклики, які стоять перед Україною, а також про важливість змін екологічної свідомості для кожного громадянина нашої держави.

«Україна в світових рейтингах ефективності екологічної політики займає 18-19 місця. Нам вдалося випередити більшість європейських країн. Але роботи ще дуже багато саме для Вас – студентів екологів, біологів, географів тощо. Великі компанії потребують таких людей як Ви. Використайте свій шанс щоб мати гарну роботу і рухати Україну до збереження екології» – звернувся  Міністр до студентів.

 А також Міністр закликав студентів не боятися і навіть якщо щось не вдається не опускати руки, а працювати для розвитку нашої держави. Адже, на переконання Остапа Семерака, процвітаюча Україна буде найкращою відповіддю Кремлю на його агресію.

 

 

Після виступу Міністра, студенти мали можливість задати йому запитання. Це зокрема питання щодо сучасної екологічної освіти, її трансформації під вимоги часу, зростання заповідності території Івано-Франківщини, підготовки кадрів екологічних спеціальностей тощо.

Нагадаємо,  Семерак Остап Михайлович народився 27 червня 1972 року у м. Львів. Першу освіту здобув на фізичному факультеті Львівського національного університету імені. І. Франка. Другу вищу освіту О. Семерак отримав у Києво-Могилянській академії, отримавши у 1998 р. ступінь магістра політології. З квітня 2016 р. Верховна Рада України призначила Остапа Семерака Міністром екології та природних ресурсів України.