В гостях у “найсмачнішого” фермерського господарства “Беррі Прикарпаття”

Cьогодні студенти географи та екологи разом із заступницею декана Факультету природничих наук Наталією Бєловою завітали в гості на фермерське господарство «Беррі Прикарпаття», котре ввійшло до 50-ти найкращих українських ферм з вирощування полуниці.
Як виявилось, окрім солодкої полуниці та лохини, тут вирощують кавуни та перець.
І все це росте у селі Чукалівка Івано-Франківської ТГ. Власник господарства Богдан Лутчин розповідає, що за шість років існування ягідної справи вдалося досягти найкращої якості продукції. Остання підтверджена документами та сертифікатом якості, котрий засвідчує, що у ягоді нітратів у чотири рази нижче норми.
На плантації росте спеціальний сорт, який може плодоносити не тільки у червні, а й навіть у листопаді. Смак літньої та осінньої полуниці, переконує фермер, нічим не відрізняється, протягом сезону вона однаково соковита, солодка та яскрава.
Пан Богдан окреслив конкурентні переваги фермерського господарства та його особливе місце на ринку сільськогосподарської продукції Прикарпаття, поділився досвідом та технологіями вирощування полуниці у тунелях іспанського типу. Власник наголосив на важливості людського чиннику в бізнесі, секрет його успіху такий: “Необхідно все робити з любовʼю”.
У найближчих планах – організувати ціле ягідне містечко, щоб всі охочі могли приїхати та спробувати солодкі ягоди.
Щиро дякуємо за теплий прийом та можливість для студентів на практиці побачити особливості ведення екологічно чистої підприємницької діяльності у нелегкий воєнний час!
Самі все скуштували і Вам рекомендуємо!!!