Оголошено набір студентів на онлайн-курси від DAAD

Команда кафедри біохімії та біотехнології разом з професоркою Ольгою Гаращук – директоркою Інституту фізіології університету м. Тюбінгену (Німеччина) вже втретє буде організовувати набір онлайн-курсів для українських студентів біологічних спеціальностей завдяки гранту від Німецької служби академічних обмінів (DAAD).

В 2024 році буде організовано 6  безкоштовних інтерактивних онлайн-курсів, які викладатимуться провідними спеціалістами з українських університетів, українською мовою.

  • Інтегрований курс “Науки про життя” (150 годин, початок 4 березня 2024). Комбінує фізіологію, біохімію, молекулярну біологію, біофізику та біоенергетику і буде хорошим доповненням до нашої програми. Орієнтований переважно на бакалаврантів. Предмети викладатимуться “з нуля” командою лекторів з різних університетів, ключовими з яких є викладачі кафедри біохімії та біотехнологі ПНУ.

Біохімія – Галина Семчишин (ПНУ)

Фізіологія – Володимир Манько (ЛНУ ім. І. Франка)

Молекулрна Біологія – Володимир Лущак  (ПНУ)

Біофізика – Володимир Швадчак  (ПНУ)

Біоенергентика – Андрій Бабський (ЛНУ ім. І. Франка)

Детальніше можна подивитися на сторінці курсу на сайті проекту http://lifesciencescourse.org/nauky-pro-zhyttya-03-2024

Зареєструватися можна до 25 лютого 2024 (форма) https://lifesciencescourse.utrigg.net/f/rejestratsiya-na-onlayn-kurs-nauki-pro-gittya-2024

  • Біоінформатика (30 годин, початок 11 березня 2024).

Буде викладатись спеціалістами з Львівського національного університету ім. І. Франка, Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна та української компанії Explogen LLC (м. Львів). Цей предмет викладають не у всіх українських університетах, але він є одним з найбільш перспективних напрямків для молодих біологів в Європі. Очікувана аудиторія курсу – студенти 4 курсу та старших курсів, аспіранти.

Детальніше можна подивитися на сторінці курсу на сайті проекту http://lifesciencescourse.org/bioinformatyka-03-2024

Форма реєстрації (відкрита до 2 березня 2024):

https://lifesciencescourse.utrigg.net/f/rejestratsiya-na-onlayn-kurs-bioinformatika-2024

  • Молекулярна та клітинна нейрофізіологія (30 годин, початок 20 березня 2024). Спецкурс для студентів 3-го та старших курсів, аспірантів (в основі курсу програми Київського Академічного Університету).

Викладач: Олексій Болдирєв (КАУ/Інститут фізіології ім. О. О. Богомольця НАНУ)

Сторінка курсу на сайті проекту http://lifesciencescourse.org/ molekulyarna-ta-klitynna-neyrofiziolohiya-2024

Форма реєстрації (відкрита до 14 березня 2024):

https://lifesciencescourse.utrigg.net/f/rejestratsiya-na-onlayn-kurs-molekulyarna-ta-klitinna-neyrofiziologiya-2024

  • Мікроскопія та інструментальні методи в біології (60 годин, липень-серпень 2024). Націлений на те, щоб дати студентам знання необхідні для роботи на сучасному обладнанні науково-дослідних лабораторій. Розрахований на студентів старше 3-го курсу та аспірантів. Буде викладатись командою біофізиків та мікроскопістів з України, Німеччини та Чехії.
  • Інтегрований курс “Мікроби, віруси та інфекції” (90 годин, вересень-листопад 2024). Орієнтований переважно на бакалаврантів, які хочуть працювати на стику біології та лабораторної діагностики. Буде викладатися командою викладачів з різних університетів ключовими з яких є Марія Байляк (ПНУ), Марина Скок (Інстиут біохімії НАНУ), Олександара Абрат (ПНУ) та Денис Колибо (Інстиут біохімії НАНУ), Дмитро Господарьов (ПНУ).
  • Медична генетика (30 годин, вересень-жовтень 2024). Орієнтований на студентів біологічних та медичних спеціальностей. Викладач: Наталія Матійців (ЛНУ ім. Івана Франка). Цей курс є розвитком групи лекцій які читалися в 2023 як частина курсу “біоінформатика”

► Для підтримки слухачів курсів, які найбільше постраждали від війни передбачено близько 100 стипендій в розмірі від 200 до 400 Євро.