Профорієнтаційна зустріч з учнями ліцею імені Миколи Сабата

На запрошення вчителів біології Української гімназії №1 м. Івано-Франківська (нині ліцей імені Миколи Сабата) заступниця декана факультету природничих наук, доцентка кафедри біохімії та біотехнології Олександра Абрат, разом із колегами аспірантами Мар’яном Іваночко та Владиславом Березовським, провели захоплюючий профорієнтаційний захід.

Спершу гімназисти мали можливість прослухати коротку інформацію про особливості та перспективи навчання на факультеті природничих наук Прикарпатського національного університету. Учасники заходу  дізналися про переваги навчання у малих групах, можливість вже з першого курсу навчання практичної роботи на різноманітному сучасному лабораторному обладнанні  в лабораторіях кафедри біохімії та біотехнології, а також про налагоджену співпрацю з роботодавцями та закордонними лабораторіями.

Під гаслом “Краще один раз побачити, ніж сто разів почути” учнів 8-11 класів запросили стати учасниками весняної школи Юного біохіміка, яка відбудеться 27-28 травня на базі кафедри біохімії та біотехнології і передбачає насичену практикумами програму.

Далі гімназистам запропонували демонстраційну практичну частину, де вони пригадали особливості флуоресценції, познайомилися з різними лініями лабораторних мишей, полюбувалися рослинками, які вирощені за допомогою мікроклонального розмноження, і навіть взяли участь у реальному обстеженні, що дає можливість спрогнозувати розвиток неінфекційних захворювань (як от ожиріння).

Незважаючи на тривогу, яка розпочалася посеред проведення заходу, гімназисти залюбки продовжили роботу в укритті, де мали нагоду поспілкуватися з науковцями та отримати відповіді на свої питання.

Сподіваємось, що завдяки таким заходам  нам вдається розпалювати вогник любові до дисциплін природничого напрямку. Запрошуємо мотивованих та цілеспрямованих учнів випускних класів приєднуватися до наукової родини Прикарпатського національного університету!!!