Пленарне засідання звітної конференції викладачів, аспірантів і докторантів університету за 2018 рік!

18 березня 2019 року відбулося пленарне засідання звітної конференції викладачів, аспірантів і докторантів університету за 2018 рік! Метою пленарного засідання є об’єднати науковців університету задля обговорення актуальних наукових здобутків та підведення підсумків щодо розвитку науки і новітніх актуальних  досліджень.

Цьогорічно конференція розпочала свою роботу в кіноконцертному залі «Арена-центр» за участю представників близько 20-ти секцій, в тому числі від  Факультету природничих наук були присутні науковці наступних секцій:

  • Біологічних наук (підсекції біохімії та біотехнології, біології та екології, анатомії і фізіології людини та тварин, агрохімії та ґрунтознавства);
  • Хімічних наук (підсекції хімії та хімії довкілля і хімічної освіти);
  • Сільського господарства і лісівництва (підсекція лісознавства);
  • Географічних наук (підсекція географії та природознавства).

Пленарне засідання урочисто відкрив ректор університету, доктор політичних наук, професор Ігор Євгенович Цепенда. У своєму виступі він відзначив активну наукову діяльність університету та високо оцінив успіхи наших вчених.

Під час роботи пленарного засідання з доповіддю виступила кандидат біологічних наук, доцент кафедри біохімії та біотехнології  Марія Михайлівна  Байляк на тему: «Модельні організми у дослідженнях препаратів проти старіння».

Після пленарних виступів відбулося урочисте вручення нагород.

За вагомий особистий внесок у розвиток екологічної освіти і науки на Прикарпатті, багаторічну сумлінну працю на благо заповідної справи і збереження біорізноманіття та забезпечення екологічної безпеки у регіоні нагороджені Почесною грамотою Міністерства екології та природних ресурсів України:

Миленька Мирослава Миронівна, кандидат біологічних наук, доцент, завідувач кафедри біології та екології

Парпан Василь Іванович, доктор біологічних наук, професор, професор кафедри біології та екології.

Щиро вітаємо наших науковців і бажаємо подальших професійних звершень, віри у власні сили, наснаги і благодатних робочих днів!

З повагою, адміністрація Факультету природничих наук