Захоплююча хімія для юних дослідників!

26 січня викладачі, інженери й студенти кафедри хімії знову дивували хімічними експериментами гостей – старшокласників IT STEP SCHOOL та ліцею ім.Івана Пулюя Івано-Франківської міської ради.

Працівники кафедри в співпраці зі студентами-хіміками розробили і запропонували школярам різні хімічні досліди, цікаві практичні завдання з аналітичної і екоаналітичної хімії, неорганічного синтезу, а також  майстер-клас з косметичної хімії. Викладачі поділилися з учнями знаннями про одну з найбільших проблем сучасного світу – забруднення об’єктів довкілля, зокрема, атмосферного повітря, пояснили важливість популяризації європейських екологічних цінностей і надання громадськості коректної і актуальної інформації про екологічну безпеку і екологічне право, показали роботу приладів експрес- аналізу повітря для визначення якості повітря у офісних, житлових та виробничих приміщеннях.

Відвідувачі пройшли великий лабораторний практикум “Кольори в хімії металів”, визначали твердість води трилонометричним титруванням та дізнавалися про методи її усунення.

Особливою цікавинкою було завдання “Ази для золотошукачів” – відновлення золота з його комплексної сполуки, вивчення властивостей речовин- відновників металів та особливостей протікання таких реакцій в залежності від рН середовища.

Колектив кафедри був радий здивувати юних допитливих дослідників і обіцяв запропонувати на наступних відвідинах щось нове.

За матеріалом пресслужби Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника