Відзначення 25-ліття Факультету природничих наук!

У понеділок, 29 січня 2024 року, відбулося розширене засідання Вченої ради з нагоди відзначення 25-ліття Факультету природничих наук!

Присутніми були керівництво університету, представники місцевої та обласної влади, викладачі, випускники та студенти. Модератором виступила заступниця декана з наукової, виховної та профорієнтаційної  роботи Наталія Бєлова.

На початку урочистостей присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять про загиблих Героїв України,  колег і випускників, які віддали життя за незалежність нашої країни, а також основоположників Факультету природничих наук.

«Цей день наповнений гордістю за досягнення, спільні зусилля та безмежний внесок кожного з Вас у розвиток факультету. Ми завжди прагнемо до вдосконалення та інновацій, а сьогоднішній ювілей свідчить про те, що разом ми здатні подолати будь-які виклики. Нас переповнює вдячність та велика гордість за те, що ми є частиною великої університетської родини. Нехай ми разом дивимося в майбутнє з впевненістю та вірою в те, що наш факультет продовжить свій шлях до високих вершин і вперед до нових досягнень» – зазначив у вітальному слові декан факультету Віктор Случик.

Привітав викладачів та студентів з ювілеєм ректор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, професор Ігор Цепенда: «Щиро вітаю вас із серйозним ювілеєм! Факультет своєю роботою довів, що природничі науки мають займати належне місце в суспільстві. Ви створили потужні наукові школи, які сьогодні відомі за межами України. Факультет став дуже цікавим полем пілотних проєктів, які пізніше ми використовували в роботі інших факультетів чи інститутів. Ми завжди намагалися сформувати вам ті платформи, які будуть виводити вас на зовсім інший рівень. З цією метою, ми докладали чимало зусиль, щоб наш університет та українська наука отримали Міжнародний науковий центр «Обсерваторія» на горі Піп Іван. Це унікальне місце для всіх, хто займається біорізноманіттям, екологією, лісовим господарством, метеорологією тощо». Також ректор подякував тим науковцям та викладачам, які в складні періоди зберегли механізм діяльності університету. В першу чергу, це засновнику школи біохімії, професору Володимиру Лущаку та всім професорам, які відзначилися своїми чималими досягненнями.

В процесі дійства декан розповів про історію створення Факультету природничих наук та здобутки викладачів, які доклалися до того, щоб наш факультет розвивався у всіх своїх напрямках.

Приємним моментом урочистостей стало нагородження колективу грамотами та подяками за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток науки та природничої галузі.

Після урочистої частини, розпочалася основна частина розширеного засідання Вченої ради за участі працівників Факультету природничих наук, де йшлося про підсумки наукової роботи за 2023 рік.

Бажаємо Факультету природничих наук ще багато років успішної праці, невичерпного ентузіазму та наукових відкриттів!