Вічна пам’ять

20 березня на 59-му році життя зупинилося серце у нашої колеги – ШУМСЬКОЇ НАДІЇ ВАСИЛІВНИ, доцента кафедра біології та екології, кандидата біологічних наук, видатного ботаніка і знаного природоохоронця, вчителя і наставника, яка своїм прикладом і натхненням запалила не одне серце наукою, людини зі світлим розумом й енциклопедичними знанннями, яскравої і непересічної особистості, гарної та вольової жінки.

Колектив Факультету прироничих наук та Кафедри біології та екології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника глибоко сумують з приводу смерті колеги та висловлюють співчуття рідним і близьким покійної. Нехай Бог допомагає пережити важку втрату. Вічна і світла пам’ять Надії Василівні

Більше двох десятків років Надія Василівна пропрацювала в Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника. На катедрі біології та екології – від самих витоків, а у період з 2016 по 2017 – очолювала її. Вчена заснувала ботанічний напрям досліджень, залишивши по собі цілу плеяду учнів, а її дітищем став науковий гербарій. У її доробку близько сотні наукових праць присвячених флорі і рослинності водойм, лісів та лучних степів. Надія Василівна була активною природоохоронницею, створивши низку заказників та пам’яток природи у Івано-Франківській області. Близько десятиліття вона пропрацювала науковим співробітником Галицького НПП, заклавши основи ботанічних досліджень на його теренах.

Панахида – 21 березня, о 17:00 год. у церкві Св. Петра і Павла, за адресою Набережна ім. В. Стефаника.