Переможці нової хвилі ґрантів від “ТЕПЛОГО МІСТА”

Незалежне журі обрало переможців нового ґрантового сезону “Тепле місто”. Голосування за переможців конкурсу відбувалося в 2 тури: заочний «технічний» та безпосередня презентація проєктів учасниками. Після двох турів незалежне журі обрало 13 переможців.

Серед числа оголошених переможців – проєкти науковців Факультету природничих наук.

У категорії “до 20 000 гривень”:

Біологічний коворкінг – проєкт ініціативної групи ГО “Ecologif” у співпраці з кафедрою біології та екології. Команду переможців представляють, координаторка проєкту, доцентка Неля Долинко, разом із колегами доцентами Тетяною Микитин, Андрієм Заморокою та Віктором Шпариком. Це середовище для дітей, куди вони зможуть прийти та поекспериментувати з власними науковими розробками, навчитися працювати з мікроскопом, досліджувати світ природи та власними руками доторкнутись до науки. Кожен учасник коворкінгу працюватиме над опануванням навичок з проведення лабораторного аналізу, мікроскопії ботанічних та зоологічних об’єктів, зможе освоїти методики цитологічних та гістологічних досліджень. Даний коворкінг слугуватиме стартовим майданчиком для зародження учнівської наукової спільноти, завдяки якому кожен матиме змогу виконати основну (експериментальну) частину власного наукового проєкту, підготуватися до участі в учнівських олімпіадах з біології та екології, а також гідно представити власні наукові напрацювання у різноманітних конкурсах.

Проведення VIII Міжнародної конференції “Дрозофіла в експериментальній генетиці та біології” – ініціативний проєкт кафедри біохімії та біотехнології. Команду переможців представляють,  координаторка проєкту, доцентка Олександра Абрат, разом із молодшими колегами Владиславом Березовським та Надією Стефанишин. Над самою розробкою заявки  працювала велика команда однодумців, серед яких завідувачка кафедри, професорка Марія Байляк, доценти – Дмитро Господарьов та Володимир Швадчак, молоді співробітники – Віталій Деркачов, Віталій Балацький, Олег Дем’янчук, а також магістрантка Світлана Кліщ. Організатори конференції планують надати тревел-гранти для десяти студентів/аспірантів з прифронтових територій для повної чи часткової компенсації їхніх витрат на проїзд за умови участі у конференції наживо, а також  відзначити грошовими винагородами студентів та аспірантів, котрі зроблять найкращі усні доповіді.

Переможці вже готуються втілювати проєкти в життя, а “Тепле місто” готує нові навчальні активності для містян в межах ґрантового сезону.