Управління економічного розвитку міста Калуської міської ради обговорило інноваційні технології професора Курти Сергія Андрійовича

❗️Громада – це, насамперед, її мешканці. Я дякую кожному, хто звертається з цікавими пропозиціями щодо позитивних змін.
От нещодавно мав цікаву зустріч з калушанином – академіком АТН України, доктором технічних наук, професором кафедри хімії факультету природничих наук ДВНЗ «Прикарпатський національний університет ім. Василя Стефаника” Сергієм Куртою.
Науковець разом зі своїми студентами розробив цікаві винаходи з питань виробництва, сільського господарства, медицини, які, я впевнений, будуть корисними для нашої громади.
Зокрема, це інноваційні технології: подрібнення паперових відходів, передпосівної обробки насіння сільськогосподарських культур з мінімальним використанням міндобрив; розробки жувальної гумки на основі меду, воску та прополісу та інші (повний перелік – на фотографії у дописі).
Якщо є винаходи, то знайдуться й люди, які можуть ними скористатися. Тому ми домовилися про організацію зустрічі з представниками підприємств, нашими пасічниками, зацікавленими особами для ознайомлення з новаціями з метою їх подальшого впровадження в життя.