Кафедра біохімії та біотехнологій успішно працює над прорблемами старіння

На кафедрі біохімії та біотехнологій Факультету природничих наук Прикарпатського університету знайдено одну з імовірних мішеней, на яку можна впливати, аби сповільнити старіння, або бодай покращити фізіологічний стан!

Команда завідувача кафедри біохімії та біотехнології, доктора біологічних наук, професора Володимира Лущака опублікувала найскладнішу, за визначенням професора, статтю на цю тему у авторитетному фаховому журналі Experimental Gerontology з Impact factor 3.376.

Ініціювала цей пошук та зібрала потужну міжнародну команду професорка фізіології в Університеті Тюбінгену (Німеччина) Ольга Гаращук. Вона керувала виконанням проєкту протягом майже чотирьох років. Пошуку пояснень отриманих результатів також сприяла співпраця наших біохіміків з одним із найбільш авторитетних біохіміків світу Кеном Сторі. Зараз команда розробляє способи впливу на згадану мішень.

Вітаємо команду професора  Лущака, яка розширює свій пошук на моделях певних патологій зокрема, метаболічних, імунологічних та нейродегенеративних порушень, а також у відборі речовин природного походження, які можуть підвищувати резистентність організмів до дій несприятливих чи хвороботворних чинників, зокрема збудника КОВІД-19.