Проєкт доцента кафедри хімії Тетяни Татарчук став одним із 15 проектів-переможців міжнародного конкурсу в сфері науки і технологій NAWA

Наприкінці 2019 року у Варшаві Спільною Комісією з питань співробітництва в сфері науки і технологій (Narodowej Agencji Wymiany Akademickiej (NAWA), до складу якої входять представники Польщі та України було оголошено переможців конкурсу (15 проєків з 171 поданого!). Серед переможців – доцентка кафедри хімії Факультету природничих наук Прикарпатського університету Тетяна Татарчук. Тетяна Романівна отримала можливість реалізувати у 2020-2021 роках двосторонній українсько-польський науковий проєкт «Фотокаталітичні гібридні системи для очищення води».

Мета проекту – розробити нові фотокаталітичні матеріали у вигляді порошків, покриттів та фільтрів для очищення води від органічних та неорганічних токсикантів. При цьому токсичні домішки не накопичуватимуться на фільтрах, а повністю руйнуватимуться до нешкідливих компонентів повітря – до вуглекислого газу, води і азоту. Проект буде реалізований у наукових групах Ягеллонського університету та Прикарпатського національного університету і дасть змогу ефективно використовувати досвід обох команд, які спеціалізуються на хімічному синтезі (Україна) та фотокаталітичних дослідженнях (Польща).