1 вересня 2018 р. Факультет природничих наук відвідала делегація Університету Нова Горіца (Республіка Словенія) на чолі з ректором Данилом Завртаніком та проректором з наукової роботи, професором Мадлен Франко.

Зустріч відбулася в рамках двосторонньої угоди про наукову та культурну співпрацю між Університетом Нова Горіца та ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника», яка надає можливість знаходити і спільно реалізовувати нові цікаві ідеї та проекти.

 У ході зустрічі обговорено питання реалізації спільних проектів в рамках програм Європейського Союзу Еразмус+ та Горизонт-2020, академічного обміну студентами та викладачами, спільної грантової роботи тощо. Особливий акцент було зроблено на проведенні спільних наукових досліджень.

“Університет Нової Горіци був заснований в 1995 році як школа з вивчення навколишнього середовища, а вже у 2006 році засновано Університет Нової Горіци, до складу якого входить 7 факультетів, 4 лабораторії та 6 дослідних центрів. Основний акцент у своїй діяльності ми робимо на дослідження та міжнародне співробітництво” – сказав під час зустрічі ректор Університету Нової Горіци  Данило Завртанік.

У рамках програми відвідин наші гості із цікавістю ознайомилися з науково-дослідними лабораторіями кафедри хімії, біохімії та біотехнології.