«Ярмарок професій» – як місток співпраці між університетом та органами місцевого самоврядування

Викладачі та студенти Факультету природничих наук долучилися до проведення «Ярмарку професій», який зібрав в одному колі ректорів івано-франківських закладів вищої освіти, представників органів місцевого самоврядування Прикарпаття, громадських організацій, експертів, викладачів та студентів. В ході зустрічі домовились про тісну співпрацю задля покращення економічного розвитку університетів, новостворених об’єднаних територіальних громад (надалі – ОТГ) і пошуку шляхів подолання безробіття молодих спеціалістів.

Метою заходу було надати інформацію про наявність вільних робочих місць на території міста, районів і окремих сіл, сприяти вирішенню проблеми працевлаштування студентів, викликати зацікавленість у керівників ОТГ можливістю підбору необхідних їм працівників, сприяти прямому контакту тих, хто пропонує роботу, і студентів, які її шукають.

В рамках заходу було представлено результати соціологічного дослідження на тему: “Кадрове забезпечення в ОТГ Прикарпаття”. Проблема забезпечення кваліфікованими кадрами все ще залишається гострою у регіоні, особливо це стосується кадрового забезпечення ОТГ.

Позитивним завершенням заходу стало підписання угод про співпрацю, зокрема працевлаштування і реалізацію спільних міжнародних грантових проектів між Прикарпатським національним університетом імені Василя і головами ОТГ Івано-Франківщини!