У Центрі хімічного матеріалознавства і нанотехнологій кафедри хімії відбувся профорієнтаційній захід «Хімічна майстерня»

19 листопада 2022 року на кафедрі хімії Факультету природничих наук відбувся профорієнтаційній захід «Хімічна майстерня». На захід завітали учні 4-9 класів, вчителі та батьки.

«Хімічна майстерня» розпочалась із вступного слова завідувача кафедри хімії, д.х.н. професора Миронюка Івана Федоровича, та  д.т.н., проф. Курти Сергія Андрійовича, а також знайомство з  колективом кафедри. Наші юні гості із захопленням відвідали усі локації заходу. Учні вчилися виготовляти косметичні засоби, а саме – бальзам для губ та гідрофільну олію.  Спробували стати експертами у визначенні якості молока, та спробували виготовляти ікру з «Coca-Cola», а також власноруч проводили аналіз на виявлення нітратів у овочах. Також зрозуміли як використовувати прилади для експрес-методів аналізу.

Школярі побували у Центрі хімічного матеріалознавства та нанотехнологій, де отримали масу задоволення від спілкування з науковцями та найбільше захоплення в учнів викликали дивовижні «вибухові» хімічні досліди (вогонь на руці, дим без вогню, пінний фонтан та багато інших). На завершення, кожен з учасників заходу отримав сертифікат про участь в «Хімічній майстерні» та мав змогу написати відгуки про свої враження. Більше вражень на фото: