Сьогодні було підписано угоду про співпрацю між Факультетом природничих наук та Угорницьким ліцеєм

24 листопада декан Факультету природничих наук ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника» доцент Віктор Миколайович Случик та директорка Угорницького ліцею Марія Василівна Петрунів  підписали угоду про співпрацю між установами. На зустрічі були присутні заступниця декана з виховної роботи Неля Петрівна Долинко  та заступник директора ліцею з виховної роботи Андрій Сергійович Данищук.

Під час зустрічі декан проінформував керівництво ліцею про історію, становлення і розвиток Факультету та  охарактеризував його структуру щодо діяльності кафедр: «У структурі Факультету природничих наук є сім кафедр та відокремлених структурний підрозділ – дендрологічний парк «Дружба», який може стати базою для практичної підготовки учнів у вивченні ботанічних об’єктів. Особливістю нашого структурного підрозділу є активне впровадження в навчальний процес у підготовці як студентів, так і учнів – сучасних технології  та STEM-освіти, які дозволяють значно покращити засвоєння навчального матеріалу». Директорка Угорницького ліцею окреслила головні завдання  їх діяльності, що полягають у  розвитку особистостей учнів, можливість впровадження в освітні процес сучасних методів викладання природничо-математичних дисциплін для розширення та вдосконалення наукового потенціалу здобувачів, особливо в умовах дистанційного навчання під час карантину.

Угода передбачає, що Факультет природничих наук сприятиме організації екскурсійних заходів, зустрічей учнів із працівниками кафедр з метою профорієнтації, проведення лабораторних занять тощо.

Також ліцей створюватиме належні умови для студентів Факультету під час проходження педагогічної практики на базі навчального закладу.