Вишиті сталлю: знаходимо ресурси для захисту рідної землі

Біологічне різноманіття є однією з ключових категорій у природоохоронній справі. Його збереження — це передумова сталого еколого-збалансованого розвитку територій та громад. Нині однією з ключових загроз біологічному різноманіттю України є російська військова агресія, адже наші цінні природні екосистеми опинилися в епіцентрі екологічного тероризму.

Символічно, що саме у День біологічного різноманіття за ініціативи кафедри біології та екології , відбулася зустріч ректора Прикарпатського національного університету Ігоря Цепенди з відомим франківським громадським діячем і волонтером Станіславом Ковановським. Він з перших днів війни організовує багатомільйонні збори і самостійно доставляє все необхідне нашим захисникам на передові позиції. На зустрічі присутніми були т.в.о. декана Факультету природничих наук Неля Долинко та завідувачка кафедри біології та екології Мирослава Миленька.

Під час зустрічі було обговорено перспективи і напрями подальшої роботи над спільними проєктами, зокрема, над анонсованим кафедрою біології та екології благодійним заходом «Код нації: екологічне підгрунтя (вишиті сталлю)». Така кооперація відкриває нові можливості і ресурси для захисту рідної землі і кожного життя на ній, як найвищої цінності.

Разом до перемоги!