Магістерська робота аспірантки кафедри хімії Іванни Лапчук здобула перемогу в стипендійній програмі від Фундації Лозинських (США)

21 грудня 2023 року в Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника відбулося урочисте вручення сертифікатів переможцям стипендійної програми від Фундації Лозинських (США).

«Щиро вітаю наших стипендіатів! Сьогоднішня стипендія – це велика повага до Вас та Вашої праці над собою. Протягом декількох років ми співпрацюємо з Фундацією Лозинських (США), яка скеровує кошти для української молоді. Це та молодь, яка не тільки потребує ці кошти, а знає, що їх потрібно використати для своїх знань. Таким чином формуються українські еліти, які є професійними. Протягом цих років, завдяки нашій студентській молоді, викладачам, ми маємо креативне середовище, яке дозволяє Прикарпатському університету розвиватися динамічно», – зазначив у вітальному слові ректор Прикарпатського національного університету Ігор Цепенда.

Стипендії від Фундації Лозинських надаються студентам ПНУ відповідно до угоди з Фундацією Лозинських ще з 2018 року.

Традиційно щороку стипендії надаються 10 кращим студентам, які потребують фінансової допомоги, у розмірі 600 дол. США та 2 випускникам-магістрам за кращу магістерську роботу у розмірі 1000 дол. США у гривневому еквіваленті.

Загалом поточного навчального року на конкурс було подано 27 заявок, серед яких 22 студентів 2-го року навчання ОР Бакалавр та 5 випускників, які змагались у номінації “Найкраща магістерська робота”.

Переможцем стипендійної програми Фундації Лозинських 2023-2024 навчального року є авторка кращої магістерської роботи, випускниця Факультету природничих наук, спеціальності 102 Хімія, а сьогодні аспірантка кафедри хімії  – Іванна Лапчук. Науковий керівник – к.х.н., доцент кафедри хімії Тетяна Татарчук.

Іванна Лапчук здобула винагороду від Фундації Лозинських (США) у розмірі 1000 доларів США! Крім того, результати магістерської роботи висвітлено у 13 публікаціях, з них 6 – це наукові статті, що індексуються у наукометричних базах SCOPUS та WoS. Результати апробовані на міжнародних та Всеукраїнських наукових конференціях. Варто зазначити, що Іванна ЛАПЧУК має h-index (Scopus) = 4 (88 цитувань) та h-index (Google Scholar) = 5 (103 цитування).

До відома, Іванна Лапчук також була стипендіаткою Фонду Інституту Східноєвропейських Досліджень (2021 рік) та стипендіаткою Благодійного фонду «Повір у себе» (2021 рік).

Вітаємо з заслуженою перемогою! Бажаємо подальших успіхів і наукових здобутків!