Участь студентів Факультету природничих наук у конференції з питань проблем космічних технологій

Студенти Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника взяли участь у Міжнародній конференції з космічних ресурсів (6th Space Resources Conference), яка відбувалася з 15 по 19 травня у Гірничо-металургійній академії ім. Станіслава Сташиця (Краків, Польща). До складу команди увійшли й студентки факультету природничих наук, а саме:

П’янтковська Богдана Богданівна, студентка третього курсу ОР «Бакалавр» спеціальності 091 Біологія;  Вережак Надія Дмитрівна, студентка третього курсу ОР «Бакалавр» спеціальності 091 Біологія;  Гаріджук Світлана Василівна, аспірантка першого курсу ОНП  «Доктор філософії» спеціальності 101 Екологія; Федоришин Тетяна Михайлівна, студентка першого курсу ОР «Магістр» спеціальності 014.07 Середня освіта (Географія) .

Підтримка студентської команди PNU-UNIVERSEH здійснювалася Польським національним агентством з питань академічного обміну (NAWA).

Конференція є платформою обговорення передових технологій, пов’язаних із сучасними проблемами освоєння космосу та використання космічних ресурсів для покращення умов життя людини і захисту навколишнього середовища Землі.

Усіма членами команди ПНУ-UNIVERSEH були представлені усні доповіді в різних наукових галузях – від проблематики створення матеріалів для захисту від космічного випромінювання і до розробки новітніх методів зв’язку.

В рамках роботи конференції студенти взяли участь у Міжнародному космічному хакатоні (Space Hackhaton), де разом з студентами з Франції, Німеччини, Швеції, Люксембургу та Польщі українські фізики, біологи, екологи, географи та математики пропонували практичні вирішення сучасних викликів, пов’язаних із космічними технологіями.

Участь команди ПНУ-UNIVERSEH у цих заходах є реалізацією принципу європеїзації української освіти, який системно впроваджується Прикарпатським національним університетом.

Слід зазначити, що Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника продовжує успішну співпрацю з Університетом Тулузи (Франція), Люксембурзьким університетом, Дюссельдорфським університетом імені Генріха Гейне (Німеччина), Університетом науки і технологій AGH (Польша) та Технічним університетом Лулео (Швеція) в рамках діяльності консорціуму UNIVERSEH.

Основна місія консорціуму – здійснення спільної дослідницької та освітньої діяльності в галузі “Космос для Землі та людства” за умови об’єднання можливостей академічного середовища навколо “космічних” проблем та технологій.