Відбувся науковий круглий стіл «How has the war in Ukraine changed the ecosystem of the country?»

17 травня 2023 року на факультеті природничих наук Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника відбувся науковий круглий стіл англійською мовою на тему: «How has the war in Ukraine changed the ecosystem of the country?»

Підготували і провели захід доцентки кафедри іноземних мов Сівкович Г М. і Титунь О.Л. для студентів 1 і 2 курсів спеціальності «205 Лісове господарство».

Учасники заходу обговорили екологічну ситуацію, яка склалася в нашій країні в результаті військових дій. Студенти представили свої дослідження за тематикою «Вплив війни на ґрунти в Україні», «Вплив війни на водні ресурси в Україні», «Вплив війни на ліси в Україні», а також проаналізували ситуацію на Чорнобильській та Запорізькій атомних електростанціях та в заповіднику Асканія Нова, який тимчасово перебуває під контролем російських окупантів.

В ході дискусії були визначені основні напрямки роботи щодо покращення екологічної ситуації в нашій державі та способи відновлення її природних багатств після завершення війни.