Науковці факультету взяли участь у проведенні наукового пікніка “Наука заради миру”

З нагоди 84-ї річниці заснування Прикарпатського університету та народження Василя Стефаника проведено науковий пікнік під назвою “Наука заради миру”.
Свої локації представили:
  1. Кафедра біології та екології
  2. Кафедра біохімії та біотехнології ПНУ
  3. Кафедра хімії середовища та хімічної освіти
  4. Кафедра географії та природознавства
Команда кафедри біології та екології під керівництвом завідувачки кафедри, доц. Мирослави Миленької, доц. Надії Різничук, доц. Вікторії Гнєзділової та заступниці декана Факультету природничих наук, доц. Нелі Долинко розповіли гостям про сучасні дослідження в царині біології та екології, зокрема сучасні методи мікроскопії, VR-технології та інші інновації, що застосовуються при вивченні живого.
Команда кафедри біохімії та біотехнології демонстрували елементи того, як наука може бути корисною для вирішення сучасних викликів у сфері біомедицини та біобезпеки. Одним із елементів програми було обстеження всіх охочих на предмет порушення в організмі ліпідного та вуглеводного обміну. Взяти участь у обстеженні люб’язно погодився наш ректор Ігор Цепенда.
Команда кафедри хімії середовища та хімічної освіти під керівництвом доц. Лілії Мідак і доц. Ольги Кузишин  створили видовищні хімічні експерименти з AR-технологіями, що викликало цікавість у відвідувачів нашої локації. Талісман університету – Карпатська рись – в доповненій реальності.
Команда географів у супроводі заступниці декана Факультету природничих наук, доц. Наталії Бєлової організували для відвідувачів інтерактивні ігри та квести, які допоможуть вивчати географію через гру. В інтерактивних заходах взяли участь студенти, потенційні абітурієнти, викладачі та ректорат Університету. Науковий пікнік за участю географів став чудовою можливістю для всіх охочих дізнатися більше про наш дивовижний світ, зрозуміти його складні процеси та явища, а також відчути себе справжніми дослідниками.
Науковий пікнік слугує чудовою можливістю популяризувати науку та залучити якомога більше молоді до творчої роботи – головна мета проведення сьогоднішнього заходу!
Вітаємо рідний університет та всю університетську спільноту! Бажаємо ще багато нових досягнень та перемог на усіх фронтах!!!
Запрошуємо абітурієнтів приєднуватися до нашої дружної команди.