Літні та осінні онлайн-курси в рамках проекту DAAD

Кафедра біохімії та біотехнології факультету природничих наук координує проєкт ДААД по організації міжуніверситетських онлайн-курсів  для студентів біологічних та суміжних спеціальностей. Партнером в Німеччині і керівником проєкту є професорка Ольга Гаращук – директорка Інституту фізіології університету м. Тюбінгену (Німеччина). Нещодавно команда згаданих науковців  отримала від ДААД розширення фінансування проєкту на другу половину 2024 року. Це дозволить організувати нові курси:

  • РНК-секвенування: аналіз даних в R (серпень-вересень )
  • Вищі функції ЦНС (вересень-листопад)
  • Статистика та візуалізація даних в науках про життя (вересень-жовтень)
  • Мистецтво презентації та м’які навички (жовтень-листопад)

Крім того, заплановано підготувати три асинхронні курси. Такий формат є адаптацією до ситуації в енергосистемі й можливих масових відключень електроенергії. Матеріали курсів будуть записані у формі відеолекцій, які студенти зможуть прослухати у зручний час. Реєстрація буде потрібна тільки для здачі іспиту-тесту та отримання сертифікату.

  • Гістологічні методи в науках про життя
  • Структурна біологія
  • Біоетика та біобезпека: практичні аспекти

Завдяки розширенню фінансування буде змога збільшити кількість студентів, які отримають стипендію на раніше запланованих та нових курсах. Призначення стипендій – підтримати мотивованих студентів,  що перебувають у важкому фінансовому становищі під час війни. В першу чергу це люди з міст, що найсильніше постраждали від війни; ті, хто втратив рідних внаслідок бойових дій; студенти з сімей військовослужбовців; люди вразливих категорій.

Зараз триває реєстрація на такі курси:

Студенти, яку успішно прослухали курси зможуть отримати сертифікати, автентичність яких можна перевірити на сайті проєкту.

Для підтримки слухачів курсів передбачено 200 стипендій в розмірі від 200 до 400 Євро.

Детальна інформація про курси на сайті проєкту, запитання можна задавати на ФБ-сторінці проєкту.

Будемо вдячні за поширення інформації про ці курси серед ваших колег та друзів з інших кафедр та університетів.

Викладачі університетів та інші зацікавлені особи, також зможуть зареєструватися на курси як вільні слухачі, за наявності технічної можливості, але не можуть претендувати на отримання стипендії.