СТУДЕНТИ ФАКУЛЬТЕТУ ПРИРОДНИЧИХ НАУК ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У СЕМІНАРІ ЩОДО АДАПТАЦІЇ СТУДЕНТІВ У ВИЩОМУ НАВЧАЛЬНОМУ ЗАКЛАДІ ТА ТЕНДЕНЦІЙ РОЗВИТКУ СУЧАСНОГО СУСПІЛЬСТВА

16 квітня 2018 року відбувся навчально-виховний семінар, який організовував «Відділ виховної та психолого-педагогічної роботи», методисти, зокрема  Ірина Блашків, Романа Мацько та завідувач відділу – Лілія Романкова.

Захід спрямований на студентів-другокурсників усіх спеціальностей, однак кожен бажаючий міг приєднатися та почерпнути для себе щось корисне.

Мета заходу – донести до студентів світові тенденції розвитку сучасного громадянського суспільства.

Основне завдання – допомогти не втратити українцям свого «Я» та  ідентичності в процесі глобалізації, не забувши при цьому, про культурні цінності, гуманність, моральність  у відношенні до інших.

Перед початком заходу всім присутнім роздавалися анонімні анкети з метою подальшого  вивчення думок студентів щодо проблеми адаптації студентів I-го курсу до навчання у вищому навчальному закладі.

Студенти магістранти нашого університету спеціальності «Історія» розповіли про не менш цікаву та актуальну тему, зокрема Андріана Малик у своїй презентації  на тему «Виховання громадянина світу» акцентувала увагу на явище етноцентризму, міжетнічну взаємодію та проблеми біженців, міграції, які, на жаль, зараз гостро хвилюють наше суспільство.

Наталія Уманців, розкрила тему «Формування «людини культури» у виховному просторі сучасного ВНЗ», намагалася донести до студентів про володіння «людини культури» трьома якостями: духовність, мораль та гуманність, а також, щоб ми поважали людей інших національностей, з різним соціальним статусом, іншим віросповіданням тощо.

Такого роду семінари проводяться щорічно з метою покращення умов перебування та адаптації студентів у вищих навчальних закладах. Невдовзі будуть проаналізовані результати  опитування по групах,  що дасть можливість проаналізувати рівень адаптації студентів у навчальному закладі.