Національний День дівчат в технологіях у Прикарпатському

Національний День дівчат в технологіяхподія приурочена до Міжнародного дня дівчат, яка відзначається щорічно 11 жовтня. Організаторами заходу  у Івано-Франківській області стали дівчата STEM Прикарпатського національного університету, які об’єднали навколо себе філіали проєкту Дівчата STEM. Сьогодні студентки та учениці загалом 30 учасниць офлайн та 66 – онлайн, мали можливість дізнатися більше про світ “технологій”. Дівчата Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника, Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, старшокласниці Ліцею імені Романа Шухевича познайомилися з фахівчинями зі STEM сфери АТ Прикарпаттяобленерго. Пані Ольга Тишко розповіла їм про роботу у компанії “зсередини”, а також вручили круті сувеніри, задоволеними залишилися усі. Дівчат організували вчителька хімії пані Леся Іванічок, та кураторка дівчата STEM ПНУ доцент кафедри хімії середовища та хімічної освіти, к.х.н. Анна Луцась.

Також сьогодні технологічні компанії та підприємства Івано-Франківського регіону віртуально відкрили свої двері дівчатам з Філіалів “Дівчата STEM” Івано-Франківської області, щоб познайомитися з особливостями їх діяльності та дізнатися, як дівчата і жінки можуть побудувати свою кар’єру у сферах технологій. Спікерками заходу стали – пані Наталія Мухітдінова , керівник Івано-Франківського офісу міжнародної компанії ELEKS, яка надає послуги з розробки програмних продуктів та забезпечення контролю якості для лідерів ринку та інноваторів. Пані Галина Олексюк, головний фахівець із стандартизації, сертифікації та якості лабораторії моніторингу вод Західного регіону Дністровське басейнове управління водних ресурсів, де проводять спостереження за станом масивів поверхневих вод. Пані Наталія Довбенко, що працює в лабораторії заводу та аналізує продукцію, яку виробляє ДП “Калуcький дослідно-експериментальний завод ІХП НАНУ”. Пані Іванна Гордієнко, апаратник піролізу на виробництві етилену та поліетилену ТОВ “КАРПАТНАФТОХІМ” – провідне підприємство нафтохімічної галузі промисловості України розташоване у м. Калуш Івано-Франківської області.

До віртуальної зустрічі долучились Коломийський ліцей №9 Коломийської міської ради Івано-Франківської області Координаторка – пані  Галина Гургула, Бурштинський ліцей №2 – Координаторка – пані Наталія Луцик, Яблуньський ліцей Солотвинської селищної ради – Координаторка – пані Марія Мартинюк, Калуська школа-інтернат № 2 Координаторка – пані Галина Перечуда. Загалом 66 учасниць відвідали онлайн захід. Зустріч організували Дівчата STEM ПНУ координаторка – доцент кафедри хімії середовища та хімічної освіти, к.х.н. Анна Луцась та модератор заходу к.х.н. Оксана Сабадах.