Географічний екскурс по «Mайстерні переробки пластику EcoREactive»

Студенти Факультету природничих наук І і ІІ курсів разом зі заступником декана Бєловою Наталією Володимирівною відвідали «Майстерню переробки пластику EcoREactive», що знаходиться на території Івано-Франківського локомотиворемонтного заводу,  створення якої започатковане волонтерами ГО «Гірський рятувальний центр».

Волонтери поділилися своїми еко-ідеями та мріями, запросили cтудентів до майстерні і продемонстрували результати проєкту. Зокрема, ми мали змогу ознайомитися з обладнанням – рейковий прес, фрезувальний станок, запчастини для міні-подрібнювача та побачити на власні очі, як проходить процес переробки вторинної сировини з пластику та виготовлення конструкції для мозаїк з кришечок, які буде використано під час еко-уроків із учнівською та студентською молоддю.

За досить короткий проміжок часу, організатори провели кампанію зі збору пластику та налагодили співпрацю з еко-свідомими партнерами в регіоні, які передали в майстерню більше півтонни пластику, а також втілюють ідеї щодо виготовлення контейнерів для збору ПЕТ-пляшок.

Щоденно в «Майстерні переробки пластику EcoREactive» проводять декілька зустрічей, еко-уроків, акцій та заходів з учнями та студентами. Волонтери ГО «Гірський рятувальний центр» переконані, що завдяки таким маленьким крокам практики сортування і переробки твердих побутових відходів набудуть більшого розвитку, а наш світ стане чистішим. Такі зустрічі мають на меті – зростання рівня еко-свідомості студентської молоді, посилення уваги до необхідності збереження природи та активізації інших громадських еко-ініціатив.

Проєкт з розвитку «Майстерні переробки пластику EcoREactive» реалізовується у рамках конкурсу соціальних ідей у Івано-Франківській області за підтримки  проєкту «Зміцнення міжсекторальної співпраці для соціальної згуртованості (SC3)», що співфінансується Європейським Союзом та Британською Радою в Україні у партнерстві з ГО «Молодіжна платформа».

Також на зустрічі присутніми були голова ГО «Відділення Національного Олімпійського Комітету України в Івано-Франківській області» Карабін Мирослав Євгенович, який у своїй промові відзначив важливість проведення таких заходів та провів короткий історичний екскурс про олімпійські здобутки рідного міста. Присутні учасники ХХVІІІ літніх Олімпійських ігор,  закцентували увагу студентів на користі фізичних вправ та занять спортом для формування здорового організму людини та відзначили, що сучасні тенденції говорять про те що спорт – це модно!