Факультет природничих наук долучиться до проєкту “Озеленення України”

У рамках акції “Озеленення України”  планують висадити мільйон дерев по всій країні. Студенти Факультету природничих наук зможуть долучитися до акції. Захід організовується з метою привернути увагу до відновлення екосистеми України, а також розвиток екологічної свідомості людей. Концепція заходу SendFile2  оприлюднена організаторами від 23.01.2020.

Про це на пресконференції розповіла генеральна директорка Книги рекордів України та співорганізаторка заходу Ганна Крисюк, пише Фіртка з посиланням на UA:Карпати.

За масштабом такий проєкт – перший в Україні, розповідає співорганізатор Сергій Гайдачук. Відновити екосистему країни та розвинути екологічну свідомість українців, каже, – основна мета акції:

“У нас існує декілька міфів. Перший – це те, що ми не можемо об’єднуватися. Другий – це комплекс меншовартості. І мені здається, що ініціатива висадити мільйон дерев за добу по всій країні, нас об’єднає. У нас конче не вистачає колективних історій успіху. Протягом року ми плануємо організувати ініціативу – висадити сто мільйонів дерев по всій планеті. І це також буде українська ініціатива”.

У межах акції протягом року також планують сприяти висадженню парків та алей по всій країні. Сіянці і саджанці надасть Державне лісове агентство, каже генеральна директорка Книги рекордів України та співорганізаторка акції Ганна Крисюк.

” В кінці грудня буде організований гала-концерт, на який приїдуть співорганізатори та партнери з усієї України. На двох мовах ми будемо презентувати, що протягом року встигли зробити. Щомісяця буде по дві-три акції в різних областях України. Незабаром стартує міжнародний флешмоб “Озеленення України – озеленення планети!”, де будемо записувати відеозвернення, просити долучитися до акції та висадити своє дерево і надіслати його фотографію”, – розповідає Ганна Крисюк.

На Прикарпатті, в рамках проєкту “Озеленення України”, висадять дерева не лише в містах і селах, а й в національних парках та лісах, – розповідає начальник обласного управління екології та природних ресурсів Андрій Пліхтяк: “Наша область промислова. Є великі промислові підприємства, зокрема, у Калуші. І тому в нас присутні екологічні проблеми. Разом з тим в Івано-Франківській області збережені природні комплекси. Що стосується безпосередньої акції, то добре, що вона є. Дерева – це легені наших Карпат і нашої держави”.

За словами Ганни Крисюк, висадити дерева по всій Україні, зокрема й на Прикарпатті, планують 20 березня 2020. Долучитися до всеукраїнської акції зможуть усі охочі.