Перемога у ІІ ЕТАПі ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ СТУДЕНТСЬКОЇ ОЛІМПІАДИ з навчальної дисципліни «Ґрунтознавство»

21-23 травня 2019 р. на базі Харківського національного аграрного університету імені В.В.Докучаєва відбувся ІІ тур Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Ґрунтознавство».

Учасниками ІІ туру олімпіади стали понад 100 студентів з 20 закладів вищої освіти України, котрі продемонстрували найкращі результати під час І туру олімпіади у вищих навчальних закладах за місцем навчання.

ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника» представляли студенти 4 курсу спеціальності «Агрономія» факультету природничих наук Микицей Софія, Нестерук Людмила та Левицька Вікторія.

Наші учасники гідно представили факультет природничих наук і рідний університет та вибороли призове місце. Микицей Софія здобула диплом ІІ-го ступеня та отримала запрошення на навчання в аспірантурі Національного наукового центру «Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О.Н.Соколовського» для здобуття наукового ступеня доктора філософії за спеціальностями: 201 Агрономія (спеціалізація – агроґрунтознавство і агрофізика, агрохімія; 091 Біологія (спеціалізація ґрунтознавство), яке власноруч урочисто вручив директор академії НААН С.А.Балюк.

Для наших студентів даний вид змагання – це особливе випробування, яке не просто тестує знання студентів, а й гартує їхню зібраність та самостійність, стимулює потяг до самоосвіти, виховує наполегливість, поглиблений інтерес до предмета, вміння долати труднощі, виробляє навички роботи з довідковою та науково-популярною літературою.

Від імені керівництва ПНУ та учасників олімпіади висловлюємо величезну вдячність за запрошення, теплий прийом, комфортні умови проживання та високу організацію заходу і дозвілля студентів всім організаторам, керівництву ХНАУ, деканату агрономічного факультету.

Окрема вдячність – завідувачу кафедри ґрунтознавства професору Дегтярьову Василю Володимировичу та всьому колективу кафедри.

Сподіваємось на продовження тісної співпраці та щиро бажаємо нових наукових здобутків.

Завідувач О.Турак та колектив кафедри агрохімії і ґрунтознавства