Ми пам’ятаємо – ми сильні…

23 листопада, студенти Факультету природничих наук ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника» взяли участь у проведені акції «Запали свічку пам’яті».

  В ході проведення заходу студенти та викладачі запалили свічки та вшанували пам’ять жертв голодоморів хвилиною мовчання.

Як можна забути, що без стихії, без засухи, без війни – в самому центрі цивілізованої Європи, в Україні, яка незадовго перед цим була житницею континенту, небачений голод забрав у могилу мільйони людей? Ні, не забудемо! Пам’ятаймо, що зимою 1932-1933 р. помирало в Україні 17 чоловік на хвилину, 25 тис. щодня. За 10 місяців Україна втратила майже чверть свого населення.

Наш найсвятіший обов’язок сьогодні – зберегти пам’ять про всіх, хто не дожив, недолюбив, пам’ять про живих і ненароджених. Ніхто не має права про це забути.

Сьогодні, коли від початку голодомору минає більше 85 років, ми маємо для себе чітко зрозуміти – головною, неперехідною цінністю для нас є власна держава. Бо лише здобуття Україною незалежності та демократичний шлях, який ми обрали є надійною гарантією того, що це ніколи не повториться.